AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

A párbeszéd folytatódik 2.

Erre a kincsre eddig 16989 alkalommal voltak kíváncsiak.


René kérdése: " Ha újra Svácban leszünk találkozunk egy csoport Jung-elven dolgozó asztrológussal. Örülnék, ha megkérdezhetném az Ön véleményét az asztrológiáról.Kezdetnek érdekes lehetne, ha az elmúlt életének horoszkópjáról mondana egy-két szót .Biztos érdekelné a téma a vezetö asztrológiai folyóiratokat is, egy ilyen post-mortem önaanalízis egyedülálló lenne a maga nemében. Mi a véleménye az ötletrölő"

"C.G.J.": " Talán mélypszichológiailag lehetne a kérdést a legjobban megközelíteni.Söt, azt hiszem,igazán csak így lehetséges .Hogy egy embernek valódi segítséget nyújtsunk , ahhoz kell elöször is hozzásegíteni, hogy félelem nélkül tekintsen saját mélyébe. A horoszkóp egy közbeiktatott kapcsolómü, amelynek hatásai célkitüzéseink elérésében segít.Egyszer hozzámfordult egy lány, neki is ezt tanácsoltam; ha nem vagy képes a saját tudatalattid poklán és káoszán át eljutni magadhoz,ne várd , hogy a a külsö történéseket, a csillagok tudományát valamikor is megértheted. Nézzék, a csillagok bennünk vannak.Oda kell visszatérnünk, ahonnan évmillók elött eltávoztunk, amikor még a világegyetemmel tökéletes harmóniában voltunk.Mi magunk kölcsönöztük ki a bolygók energiáját, hogy segítségükkel feladatunkra koncentráljunk, és ezek az erök azóta is dolgoznak bennünk.Nem tudnánk létez- ni a bolygók nélkül, de ök sem müködnének nélkülünk, mivel a kozmoszban semmi sem független egy- mástól.Ebböl az elhagyhatatlan függöségböl és az univerzum abszolút müködésképességéböl, a jó és rossz hatásain túlmutató harmóniából kell kiindulnunk ahhoz, hogy az asztrológia tudományát megközelíthessük. Az együttmüködés legmélyebb, számunkra még elfogadható pontjáról kell látnunk , hogy az egy emberröl alkotott véleményünk soha nem lehet ítélet.
Megsérthetünk söt meg is betegíthetünk valakit, ha tudalattijával felelötlenül bánunk, ami nem azt jelenti, hogy a fájdalom nem lehet pozitív az egyén számára,viszont minden esetben szem elött kell tartani az egyetemes igazság álmát.Ameddig azonban a tudományok saját hazugságaik fenntartásával örzik tovább a látszatot, addig az emberek továbbra is a jó és rossz kasztjához tartozónak érezve magát fogna egymással harcolni.Oriási fordulatnak kéne bekövetkeznie ahhoz, hogy a különbözö iskolák, fokozatok és kasztok között egyáltalán a normális,megértésen alapuló kommunikáció lehetségessé válhasson. Elöször is az elengedhetetlen becsületesség tesz egy tudóst vallásos vagy spirituális emberré.Tudják; a religió- azaz visszacsatolás gondolata maga már elég kiindulópont lenne a harmónia tudatosításához.Ha az asztrológus képes ebböl az alapvetö harmóniából meríteni, tudatalatti rétegeinek tudatos használata lesz a legnagyobb segítség, amelyet embertársainak nyújtani tud.Ha azonban csakis a periférián mozog, káoszt és bizonytalanságot okoz annak, aki segítségért fordult hozzá.
Nem szeretnék saját horoszkópomba belemenni,inkább arról beszéltem, mit értek én asztrológia alatt, és a késöbbiekben inkább kitérnék a kozmikus rezgésmezök és az aura gondolatköreire.

René: " Köszönöm Önnek, és igen érdekesnek bizonyulnak a továbbiak is.Egy kérdésem lenne még az asztroló- iáról; vagyis inkább az én asztrológiai rálátásom helyességéröl; Tudjuk, hogy például a Cheops Piramis egy bizonyos hatásrendszerrel rendelkezik.Ez a hatásrendszer akkor is elérhetö, ha lekicsinyített piramisokkal dolgozunk, akkor is, ha csak a kontúrjait rajzoljuk meg., söt akkor is, ha csak sarkaiba helyezünk egy-egy golyót,kontúrjait is elhagyjuk.Tovább lépve a vizualizált piramisnak is létezik tehát - kozmo-logikusan ez az energetikai hatása.Ebböl következtettem, hogy minden térbeli testnek kell lennie egy specifikus sugárzásá- nak,amelyet némely tudós formai hullámoknak nevez.Ha ezt a rendszert az asztrológiára vetítjük, mivel minden csillagállás egymással összekötött nappontokból áll, így szabálytalan, söt talán szabályos térbeli testeket ad ki, és az ezekböl a fix-pontokból összeállított napjelek mint meghatározható hatásrendszerrel bíró térbeli testek,ame- lyek egyidejüleg más hasonló fiktív térbeli testre vagy formai hullámgenerátorra fókuszált vagy szétszóró lencse szerepét tölthetik be.Ha ebbe az alapkoncepcióba még az "ahogy fennt, úgy lennt" törvényét alkalmazzuk, mikrokozmoszunkban is kiválthat efféle asztro-logikus hatásokat..."

Jung közbevág;" Ameddig Ön magát nem tudja az elektromagnetikus mezök központjának elképzelni, addig képtelen lesz a magasabb összefüggések megértésére,. Ez a feldatunk a földön. A központ, amiröl én mindig beszélek, ez egy tisztán szellemi koncentráció,amelynek fókusza csillagrendsze- rünk magasabb tudatának csúcspontja.Az egymással összeköttetésben álló, földönkívüli pályák és csomópontok az anyacsillag irányítása alatt, amelyek a periférián a magasabb szintü tudattal állnak szoros kapcsolatban. Ezekböl a magasabb rendü világokból élünk mi, ezek a mi raktárunk és tölük származik az az intelligencia is,amely a sejtjeinket átjárja.A fölérendelt organizmusok, amlyeknek mi csak parányi részei vagyunk, ugyanúgy nincsenek tudatában nagyságukkal, ahogy elöttünk is homályos a saját szerepünk.Azt sem tudjuk felfogni, milyen aprók is vagyunk, az igazi nagyság felismerése szerintem csak Istennek adatott meg. Mi, tudósok megpróbálhatjuk a legkisebb ellenállás útját járni, az Isteni erö megnyilvánulásait egy-egy villanásra megsejteni.Mi sem merünk ebbe a központba bemerészkedni,a hatalmas erö még tölünk is tiszteletet követel. Hatásait összehasonlíthatjuk a nap sugárzásával és ami evvel összefügg.
René közbevetése: " Ön Anyacsillagzatról beszélt, a központi naprendszert érti ezalattő"

"C.G.J.:"Minden univerzumnak megvan a maga formája, összehasonlíthatóan az emberi organizmussal. Itt is analóg az egyén egyéni arculata, az az univerzum, amelyben mi élünk az emberi alakzatnak megfelelö."

René: "Ahogy az ösi taoisták már régen megmondták..."

C.G.J.: " Igen, ez így van.Ösi kínai tudás ez.Amint a halál határvonalát átlépi,saját kívánsága alapján megszerezheti ezt a tapasztalatot.Maradhat a tér-idö vonzásában továbbra is, akkor azonban le kell mondania a mélyebb igazságok megtalálásáról.Ez a tudat nélküli struktúrák szintje. A halálon túli világok, a tudatalatti, a felsöbb tudat a napi tudatosság világai.Ezeken a szinteken is léteznek azonban különféle rétegezödések .Az úgynevezett Nirvána például, amelyröl Buddha beszélt, a kollektív felsöbb tudat szintje.Mindez az egyén válsztása szerint, már az életben is megtapasztalható, határok nem léteznek, csak a magunk által helyezett szubjektív határok.

René: "Köszönjük Önnek mélyreható válaszait, lesz rajta elgondolkodnivalónk.."

C.G.J.: "En tartozom köszönettel a lehetöségért."

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ezt az írást még senki nem értékelte, légy te az első
Klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
5 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Időutazás

Leültünk, Zsóka egy kártyacsomagot adott a kezembe, hogy üljek rá. Amíg üldögéltem a kártyán addig elmondtam, hogy mi az oka annak, hogy én időutazásra szeretnék menniő!
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu