AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

A szívinfarktus megelőzése

Erre a kincsre eddig 12209 alkalommal voltak kíváncsiak.


A szív elsődleges funkciója az, hogy oxigénnel telt vért pumpáljon szét a testben az artériákon keresztül. A vér leadja az oxigént a sejtekben, azután a vénákon át ismét a szívbe áramlik, onnan pedig a tüdőbe, ahol megszabadul a széndioxidtól, és ismét oxigénnel telítődik. Ez a ciklus ismétlődik újra és újra. A szív az idő felét aktivitással tölti (szisztolét, vagyis összehúzódást végez), másik felében pihen (ez a diasztolé, az elernyedés). A szív és a vérkeringés zökkenőmentes mőködése kulcsfontosságú előfeltétele az életnek és a szervezet összehangolt mőködésének.
A szívinfarktus kialakulásának lehetőségét a helytelen életmóddal lehet létrehozni. Az alap ok valójában az érelmeszesedés, melynek egyik fő oka a vér magas LDL koleszterin szintje (LDL koleszterin, vagyis kis sőrőségő lipoprotein, mely zsírszerő anyagot tartalmazó fehérje, másként rossz koleszterinnek is nevezik). Ennek során a szívizmot tápláló koszorúerek falában zsíros lerakódások, úgynevezett plakkok halmozódnak fel. Ahogy a plakkok vastagodnak egyre jobban akadályozzák az oxigént és tápanyagokat szállító vér szabad áramlását. Ha a koszorúerek elzáródnak, az általuk ellátott szívizom elhal, infarktus lép fel.
A kialakulásában több száz rizikófaktor játszik szerepet. Néhány kiemelkedő jelentőségő közülük, mint például a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a zaklatott élet, a túlzott stressz, a helytelen táplálkozás, a kevés mozgás, kevés pihenés, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, az öröklött tényezők stb. A statisztikák még mindig ijesztő léptékeket mutatnak, pedig megfelelő prevencióval jelentős mértékben csökkenthetők lennének az infarktus veszélyei. Továbbá, ha elfogadjuk azt az alapelvet, hogy a legfontosabb az élet során az egészség, akkor még könnyebb a megelőzést betartani és a napi életbe beilleszteni. Szívünknek óriási munkát kell végeznie átlagosan naponta mintegy 90ezer évente 31milliószor kell dobbannia. Ezt csak úgy tudja tökéletesen és hosszútávon szívünk végezni, ha a rizikófaktorokat minimális mértékre csökkentjük, és folyamatosan támogatjuk egészség megőrző terápiákkal.
Továbbá a vér másik fő mozgatója a kapillárisokban rejlik és ebből arra a következtetésre juthatunk, hogy minél jobban mőködnek a kapillárisok, annál jobban képes a szív ellátni a feladatát. Érthetővé válik tehát az izomaktivitás, a mozgás fontossága a szív és érrendszer normális mőködésének fenntartásában.

Tehát mit tegyünk, hogy a szívünk idős korunkra is egészségesen mőködjönő

1. Rendszeres szőrővizsgálat: 35 év felett 2-3 évente teljes körő szőrővizsgálatot
érdemes elvégeztetni szakorvosi rendelőben. A vizsgálati eredmény alapján
érdemes a megelőzésre, vagy ha gond van a kezelésre koncentrálni. Az
alábbiakban a megelőzésre tettük a hangsúlyt.2. Mozgás, rendszeres sport:
Mint annyiszor itt is fontos szerepe van a mozgásnak a megelőzésben, a mozgás intenzív legyen / például: futás, úszás, teniszezés, pingpongozás, futball, kosárlabda, röplabda, stb. kinek, kinek megfelelően, de legalább heti 3-4 alkalommal félóra legyen. Fontos, hogy állandóan segítsük, támogassuk az örökké munkálkodó szívet. A korábban említett kapillárisok jelentőségét figyelembe véve, fontos feladat, amit naponta lehet gyakorolni, ez pedig a kezek-lábak vibrációja. Röviden a gyakorlatok abból állnak, hogy a végtagokat kezek, lábak háton fekve az ég felé emeljük, és gyors ütemben rázzuk, kb. 2 percig.

3. Táplálkozás:
Kerüljük a zsíros ételeket, egyáltalán ne fogyasszunk fehér kristálycukrot, /helyette inkább kevés mézet, vagy kevés barnacukrot használjunk az ízesítéshez /, a húsféléket lehetőleg egyáltalán ne együnk, vagy ha ezt nem tudjuk megvalósítani, legalább csökkentsük a minimális mértékre kb. hetente 10-20 dekagrammra.
Egyes gyógyító zöldségek és élelmiszerek fogyasztása, különösen jótékony hatású, amelyekben sok a rostos anyag, például a sárgarépa, fehérrépa, zeller, zab, bab, kásafélék, citrusfélék, teljes kiőrléső gabona stb. Ezen élelmiszerekből a rostos anyag kevésbé vagy nem emészthető, de ezek kötik le, például a felesleges koleszterint a belekben, mely így nem raktározódik a testben.
A lenmagolajban és a halolajokban lévő ómega-3 zsírsavak a vérzsír szinteket kedvező irányba befolyásolják. A lenmagolaj (barna lenmagolaj) minden nap alkalmazható étkezés előtt egy evőkanál naponta egyszer.
Hetente kétszer érdemes fogyasztani lazacot, tonhalat, szardíniát vagy más zsíros halat, például busát. A halolaj mennyiséget lehet pótolni úgyis, hogy halolaj kapszulát fogyasztunk naponta 1-2 kapszulával.
Fokhagyma kúrát érdemes évente egy-két alkalommal végezni. A kúra idő tartama egy hónap/alkalom. A fokhagyma azon hatását használhatjuk itt ki, mely a vénás erekben lévő szelepek mőködését segíti elő.
Q-10 koenzim kinonvegyület, amelyet a szervezet állít elő. A Q-10 koenzim a természetben szinte mindenütt előfordul, így minden élőlényben és sok táplálékban megtalálható. A szívbetegségek megelőzésében fontos szerepet játszik. A Q-10 koenzim elsődleges feladata katalizátor szerepe a metabolizmusban /anyagcsere folyamatban/, vagyis abban a bonyolult biokémiai lebontó folyamatban, amelynek során az elfogyasztott ételekből a szervezet energiát nyer. Ennek az enzimnek lényeges szerepe van az energia termelésben, így a test minden sejtjében jelen van. Különösen a szív energiaigényes sejtjeiben fordul elő nagy mennyiségben. A Q-10 koenzim antioxidáns is a C- és E vitaminhoz hasonlóan, ezáltal segít a szervezetnek közömbösíteni a szabad gyököket. A Q-10 folyamatosan fogyasztható, napi adagja felnőtteknek 100 mg.
A savó az érrendszer tisztítására kiválóan alkalmas, melynek elkészítését érdemes magunknak végezni. Az elkészíteni a következő képen tudjuk: kell venni öt liter friss tehéntejet /fontos, hogy házi legyen/, a tejet öntsük egy öt literes üvegbe és takarjuk le egy konyharuhával, tegyük olyan helyre, ahol nyugodtan tudjuk tárolni két hétig, ez idő alatt a helyiségben mindig 24 Co legyen. A teli üveg elhelyezésétől számított két nap múlva az üvegből a tejfölt szedjük le óvatosan, majd ismét takarjuk le az üveget a konyharuhával. Ezután hagyjuk az üveget két hétig nyugodtan, ne mozdítsuk. Ha letelt a kéthét az üveg tartalmát öntsük ki egy tálba, szőrőn keresztül. A szőrő legyen többrétegő nylon harisnya és géz. A leszőrt savót a tálból öntsük ki az előre elkészített félliteres üvegekbe / 6 db. szükséges/. A túró részt dobjuk ki. A félliteres üvegeket zárjuk le és helyezzük el a hőtőszekrénybe. Egy üveget a hőtő ajtajába tegyük, és naponta 2-3 alkalommal rázzuk fel, majd ezzel az üveggel kezdjük a kúrát, Naponta igyunk meg reggeli előtt fél deciliter savót. A kb. 3 liter savó két fő részére 30 napra elegendő. A kúrát évente legalább egy alkalommal szükséges elvégezni.

4. Gyógynövények:
A legfontosabb gyógynövények a szívinfarktus megelőzésében galagonyavirág, galagonyatermés, a szúrós gyöngyajak, a további gyógynövények melyeket lehet alkalmazni az előbbiekkel együtt, de ezek az előzőek hatását fokozzák, mint például a ánizs, cickafarkfő, a citromfő, a kömény, a macskagyökér, orvosi zsálya, csipkebogyó, borsmenta. A galagonyavirág tágítja a szív koszorúereit, és ezzel javítja a szívizom oxigénnel és energiával való ellátását. A galagonya hatóanyagai lassítják a szapora szívverést és jelentősen javítják a vér cirkulációját. A gyógynövény teákat fogyasztani negyed évente két hét időtartamra érdemes, így évente négyszer kéthéten át támogatva van a szív munkája a fenti gyógynövények által. Továbbá a szőlőmagkivonat igen hatékony antioxidáns flavonoidokat tartalmaz, mely alkalmazása a szívizom munkáját is segíti.

5. Vitaminok, ásványi anyagok:
A folsav csökkenti a magasabb homocisztein (aminósavszármazék) szintjét, amit az érelmeszesedés kockázati tényezői között tartanak számon. A homocisztein szintjét a folsav mellett a B6 -és B12-vitamin is mérsékelheti, a B6-vitamin ezenkívül az érfalak rugalmasságát is biztosítja.
Az E-vitamin a plakk-képződés első lépését, az LDL koleszterin oxidációját
akadályozza meg. Napi adagja 250 mg.
A C-vitamin az E-vitamin újraképződését segíti elő, és a verőér-falak rugalmasságának megőrzésében játszik szerepet. Napi adagja 500 mg.
A Magnézium az egészséges szívmőködést segíti elő. Napi adagja 400 mg.
6. Masszázs:
- reflexológia területén: a terápiát évente legalább két alkalommal kéthéten
keresztül szükséges végezni az év folyamán egyenlően elosztva (például
januárban és júliusban két-két hetet). A szív zóna a bal talpon található a
harmadik lábujj hosszanti vonalán, ha a vonalat a lábujj tövétől négy egyenlő
részre osztjuk a sarokig, akkor a lábujj tövétől az első negyednél van.
Masszírozni gyengéden a hüvelykujjal a szív irányába egy alkalommal 1,5
percig szabad.
- akupresszúra területén: megelőzésként naponta 2-3 perces masszírozással
sokat segíthetünk a szív munkájában. Ezt a gyakorlatsort könnyen véghez
vihetjük, mert a kezünkön a pontok könnyen megtalálhatók. A szív meridián vonalon sz7, sz8 pontot és szívburok meridián szb6, szb7 pontot ajánlott.
A sz7 pont megtalálható a csuklóredő kisujj felöli oldalán, a kéztőcsont belső oldalánál lévő bemélyedésben.
A sz8 pont megtalálható a behajlított kisujj hegye alatt a tenyérben.
A szb6 pont megtalálható az alkar tenyér felöli oldalon három ujjnyira a csuklóredőtől felfelé, a két ín közötti középvonalon.
A szb7 a szívburok 6 pont alatt, a tenyér felé, a középvonalon, a csuklóredő közepén van. A gyakorlatokat mindkét kézen végezzük.
Masszírozás technika: a pontokat a hüvelykujjal 10 másodpercig gyengéden és befelé nyomjuk.

7. Jóga gyakorlatok rendszeresen végzése szintén nagymértékben befolyásolja a
szív egészséges állapotának megőrzését. A szívünk egészséges mőködését más
szervek mőködése is befolyásolja, mint például a vesék, pajzsmirigy, érrendszer állapota, ezért az egész szervezet mőködésének jobbá tételére kell törekedni. A rendszeres jóga gyakorlatokkal jó eredményt érhetük el, főként a koszorúér elégtelenségből származó szívpanaszok orvoslásában. Ilyen gyakorlatok például a félgyertya, gyertya, nyúlpóz, fejenállás, hasbeszívás, stb. A jóga gyakorlatok során fontos továbbá a légző gyakorlatok rendszeres végzése. Ilyen például a mélylégzés, mely során általános nyugalom alakul ki, és lecsökken a pulzus szám. A légző gyakorlatokkal növelhető a tüdő vitálkapacitása, illetve keringést serkentő nyomásváltozások jönnek létre. A jóga gyakorlatokat naponta 15 percen keresztül, a légző gyakorlatokat naponta kétszer 5 percen át végezhetők.

8. Relaxáció meditáció: hetente több alkalommal, de érdemes lenne naponta
végezni rövid időtartamra kb. 10-15perc.
Nyugodt körülmények között elcsendesedve képzeljük el, gondolatban, hogy, a
szívünk jó állapotban van, egészséges és jól mőködik. Érdemes előzetesen, de inkább szükséges legalább egy alapfokú autógén tréning, vagy agykontroll tanfolyamot elsajátítani és az ott szerzett tudás alapján végezni a gyakorlatokat. Fontos a napi többlet stressz közömbösítése, oldása, mely a szív és egyéb szervek munkáját idővel megnehezíti, megterheli, vagy megbetegíti.
A szeretet gyakorlása. A mai világban túl sok az agresszió, a félelem, a múlton való rágódás, a győlölet, az el nem fogadás, a túlzott ragaszkodás, melyek óriási lelki terhet, stresszt rónak ránk és idővel ezek a terhek megnyilvánulnak testi formában mint betegség. A relaxáció alkalmával naponta néhány percet foglalkozzunk, avval, hogy elfogadjuk Önmagunkat és a körülöttünk lévő világot, épp úgy az embertársainkat, mint a természetet. Meg kell, bocsátunk minden múltbéli tettünket és mindenki más tettét. Engedjük el magunkból a haragot, és minden túlzott ragaszkodásunkat az emberek és a dolgok iránt. Továbbá engedjük el a múltat a jövőt, helyette a jelenben éljünk, és most végezzük a dolgunkat a legjobb tudásunk és szorgalmunk és a jóindulatunk szerint. Ha ezt naponta gyakoroljuk egy idő után nagyon sok feleslegesen elpazarolt energia fog felszabadulni bennünk, amit egészségünk fenntartására tudunk majd fordítani.
A szívünk munkája szempontjából ezek a fontos dolgok manapság a háttérbe szorulnak és megfeledkezünk jelentőségükről. Tudjuk, hogy a szeretet a szívben lakozik, tehát a szeretetet gyakoroljuk mindig.

9. Homeopátia alkalmazása: A szívinfarktus primer prevencióját még a
tünetmentes időszakban érdemes elkezdeni. A szekunder prevenció azokat célozza, akiknek már volt kardiovaszkuláris //szívérrendszeri/ megbetegedése, s egy második esemény szempontjából fokozottan veszélyeztettek. A homeopátia több szinten is tud segíteni a betegség kialakulásának megelőzésében és kezelésében. Így az alkati kezeléssel harmonizálni lehet a szervezet mőködését, mozgósítani lehet a saját öngyógyító erőket. Másik lehetséges kezelés, mely erősíti az immunrendszert.
Például megelőzésre alkalmazható:
Az arnica 9 ch készítmény, mely rendszeres szedése mellett szíverősítő, szívkoszorúér tágító és vérnyomáscsökkentő hatása van, a kapillárisok szintjén hat, vérzéscsökkentő, gyulladáscsökkentő hatású..
Az arsenicum album 9 ch készítmény a zsírsavszint rendellenességek, a szorongás, és kimerültség esetén alkalmazhatók.
Az arsenicum iodatum 9 ch készítmény javasolható az érelmeszesedés megelőzésére.
A secale cornutum 9-15 ch készítmény az arteriolákra /ütőér/, simaizmokra hat. Végtagzsibbadások, görcsök, agyérgörcs /stroke/ esetén javasolt.
A baryta carbonica 15 ch készítmény az idős betegeknél gyakran használt szer, mely a lassú, memória zavarokkal küszködőknek ajánlott.

10. Pihenés a szív egészséges mőködéséhez nélkülözhetetlen. Általános érvényőek a megállapítások, de szív korai megállásának megelőzésében is nagy szerepet játszanak. Tehát a napi fáradalmakat pihenéssel, alvással tudjuk ellensúlyozni. A felnőtt ember legalább napi 6-8 órát pihenéssel, alvással töltsön. Fontos, hogy az alvás első két órája még éjfél előtt legyen, a szív és a belső-elválasztású mirigyek szempontjából. Az alvás legyen nyugodt, a mai rohanó életvitel persze ez ellen dolgozik, mégis ne az altató- nyugtató tablettákkal oldjuk meg az alvás lehetőségét. Van rá jobb módszer is mégpedig, kipróbált hatékony jelrendszer. A helyiség ahol alszunk legyen jól szellőztetett, nem túlfőtött, ha lehetséges ne legyen benne elektromos berendezés, he ez nem valósítható meg legalább húzzunk ki minden villamos dugót az aljzatból. A napi pihenés mellet évente legalább nyáron két-három hetet pihenjünk távol a munkától, az otthontól. Ezen kívül a téli hónapokban is legalább egy hetet töltsünk pihenéssel, hasonló feltételekkel mint nyáron de máshol.

A fentiekből valósítsunk meg az életünkben minél többet, ideális esetben mindet, hogy szívünk, minél hosszabb távon maradjon egészséges, és erős.
A szív megelőző karbantartását a szervezet egységében kell tekinteni és a többi szerv karbantartásával összehangoltan szükséges végezni. Továbbá a szervezet méregtelenítésére is figyelemmel kell lenni, mely szintén javít a szív jó mőködésén.

Budapest, 2002. július
Margaret Ashwel, Liz Bussel:
Vitaminok, gyógynövények,
ásványi anyagok.
Dr. Nagy Géza :Betegségek gyógyí-
tása gyógynövényekkel.

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 4.8   (17 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - ezoterikus parapszichológia
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés
AsztrálFény - hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
16 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
911: a fenevad új száma

Mi a közös New York államban, Afganisztánban és a World Trade Centerbe elsőként becsapódó repülőgép utasainak számábanő Vagy az amerikai segélyhívó telefonszám, Yousef(1993-ban ő irányította a WTC elleni terroristatámadást – a szerk.) neve és a Pentagon közöttő
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu