AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

A szívinfarktus megelőzése

Erre a kincsre eddig 17479 alkalommal voltak kíváncsiak.


A szív elsődleges funkciója az, hogy oxigénnel telt vért pumpáljon szét a testben az artériákon keresztül. A vér leadja az oxigént a sejtekben, azután a vénákon át ismét a szívbe áramlik, onnan pedig a tüdőbe, ahol megszabadul a széndioxidtól, és ismét oxigénnel telítődik. Ez a ciklus ismétlődik újra és újra. A szív az idő felét aktivitással tölti (szisztolét, vagyis összehúzódást végez), másik felében pihen (ez a diasztolé, az elernyedés). A szív és a vérkeringés zökkenőmentes mőködése kulcsfontosságú előfeltétele az életnek és a szervezet összehangolt mőködésének.
A szívinfarktus kialakulásának lehetőségét a helytelen életmóddal lehet létrehozni. Az alap ok valójában az érelmeszesedés, melynek egyik fő oka a vér magas LDL koleszterin szintje (LDL koleszterin, vagyis kis sőrőségő lipoprotein, mely zsírszerő anyagot tartalmazó fehérje, másként rossz koleszterinnek is nevezik). Ennek során a szívizmot tápláló koszorúerek falában zsíros lerakódások, úgynevezett plakkok halmozódnak fel. Ahogy a plakkok vastagodnak egyre jobban akadályozzák az oxigént és tápanyagokat szállító vér szabad áramlását. Ha a koszorúerek elzáródnak, az általuk ellátott szívizom elhal, infarktus lép fel.
A kialakulásában több száz rizikófaktor játszik szerepet. Néhány kiemelkedő jelentőségő közülük, mint például a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a zaklatott élet, a túlzott stressz, a helytelen táplálkozás, a kevés mozgás, kevés pihenés, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, az öröklött tényezők stb. A statisztikák még mindig ijesztő léptékeket mutatnak, pedig megfelelő prevencióval jelentős mértékben csökkenthetők lennének az infarktus veszélyei. Továbbá, ha elfogadjuk azt az alapelvet, hogy a legfontosabb az élet során az egészség, akkor még könnyebb a megelőzést betartani és a napi életbe beilleszteni. Szívünknek óriási munkát kell végeznie átlagosan naponta mintegy 90ezer évente 31milliószor kell dobbannia. Ezt csak úgy tudja tökéletesen és hosszútávon szívünk végezni, ha a rizikófaktorokat minimális mértékre csökkentjük, és folyamatosan támogatjuk egészség megőrző terápiákkal.
Továbbá a vér másik fő mozgatója a kapillárisokban rejlik és ebből arra a következtetésre juthatunk, hogy minél jobban mőködnek a kapillárisok, annál jobban képes a szív ellátni a feladatát. Érthetővé válik tehát az izomaktivitás, a mozgás fontossága a szív és érrendszer normális mőködésének fenntartásában.

Tehát mit tegyünk, hogy a szívünk idős korunkra is egészségesen mőködjönő

1. Rendszeres szőrővizsgálat: 35 év felett 2-3 évente teljes körő szőrővizsgálatot
érdemes elvégeztetni szakorvosi rendelőben. A vizsgálati eredmény alapján
érdemes a megelőzésre, vagy ha gond van a kezelésre koncentrálni. Az
alábbiakban a megelőzésre tettük a hangsúlyt.2. Mozgás, rendszeres sport:
Mint annyiszor itt is fontos szerepe van a mozgásnak a megelőzésben, a mozgás intenzív legyen / például: futás, úszás, teniszezés, pingpongozás, futball, kosárlabda, röplabda, stb. kinek, kinek megfelelően, de legalább heti 3-4 alkalommal félóra legyen. Fontos, hogy állandóan segítsük, támogassuk az örökké munkálkodó szívet. A korábban említett kapillárisok jelentőségét figyelembe véve, fontos feladat, amit naponta lehet gyakorolni, ez pedig a kezek-lábak vibrációja. Röviden a gyakorlatok abból állnak, hogy a végtagokat kezek, lábak háton fekve az ég felé emeljük, és gyors ütemben rázzuk, kb. 2 percig.

3. Táplálkozás:
Kerüljük a zsíros ételeket, egyáltalán ne fogyasszunk fehér kristálycukrot, /helyette inkább kevés mézet, vagy kevés barnacukrot használjunk az ízesítéshez /, a húsféléket lehetőleg egyáltalán ne együnk, vagy ha ezt nem tudjuk megvalósítani, legalább csökkentsük a minimális mértékre kb. hetente 10-20 dekagrammra.
Egyes gyógyító zöldségek és élelmiszerek fogyasztása, különösen jótékony hatású, amelyekben sok a rostos anyag, például a sárgarépa, fehérrépa, zeller, zab, bab, kásafélék, citrusfélék, teljes kiőrléső gabona stb. Ezen élelmiszerekből a rostos anyag kevésbé vagy nem emészthető, de ezek kötik le, például a felesleges koleszterint a belekben, mely így nem raktározódik a testben.
A lenmagolajban és a halolajokban lévő ómega-3 zsírsavak a vérzsír szinteket kedvező irányba befolyásolják. A lenmagolaj (barna lenmagolaj) minden nap alkalmazható étkezés előtt egy evőkanál naponta egyszer.
Hetente kétszer érdemes fogyasztani lazacot, tonhalat, szardíniát vagy más zsíros halat, például busát. A halolaj mennyiséget lehet pótolni úgyis, hogy halolaj kapszulát fogyasztunk naponta 1-2 kapszulával.
Fokhagyma kúrát érdemes évente egy-két alkalommal végezni. A kúra idő tartama egy hónap/alkalom. A fokhagyma azon hatását használhatjuk itt ki, mely a vénás erekben lévő szelepek mőködését segíti elő.
Q-10 koenzim kinonvegyület, amelyet a szervezet állít elő. A Q-10 koenzim a természetben szinte mindenütt előfordul, így minden élőlényben és sok táplálékban megtalálható. A szívbetegségek megelőzésében fontos szerepet játszik. A Q-10 koenzim elsődleges feladata katalizátor szerepe a metabolizmusban /anyagcsere folyamatban/, vagyis abban a bonyolult biokémiai lebontó folyamatban, amelynek során az elfogyasztott ételekből a szervezet energiát nyer. Ennek az enzimnek lényeges szerepe van az energia termelésben, így a test minden sejtjében jelen van. Különösen a szív energiaigényes sejtjeiben fordul elő nagy mennyiségben. A Q-10 koenzim antioxidáns is a C- és E vitaminhoz hasonlóan, ezáltal segít a szervezetnek közömbösíteni a szabad gyököket. A Q-10 folyamatosan fogyasztható, napi adagja felnőtteknek 100 mg.
A savó az érrendszer tisztítására kiválóan alkalmas, melynek elkészítését érdemes magunknak végezni. Az elkészíteni a következő képen tudjuk: kell venni öt liter friss tehéntejet /fontos, hogy házi legyen/, a tejet öntsük egy öt literes üvegbe és takarjuk le egy konyharuhával, tegyük olyan helyre, ahol nyugodtan tudjuk tárolni két hétig, ez idő alatt a helyiségben mindig 24 Co legyen. A teli üveg elhelyezésétől számított két nap múlva az üvegből a tejfölt szedjük le óvatosan, majd ismét takarjuk le az üveget a konyharuhával. Ezután hagyjuk az üveget két hétig nyugodtan, ne mozdítsuk. Ha letelt a kéthét az üveg tartalmát öntsük ki egy tálba, szőrőn keresztül. A szőrő legyen többrétegő nylon harisnya és géz. A leszőrt savót a tálból öntsük ki az előre elkészített félliteres üvegekbe / 6 db. szükséges/. A túró részt dobjuk ki. A félliteres üvegeket zárjuk le és helyezzük el a hőtőszekrénybe. Egy üveget a hőtő ajtajába tegyük, és naponta 2-3 alkalommal rázzuk fel, majd ezzel az üveggel kezdjük a kúrát, Naponta igyunk meg reggeli előtt fél deciliter savót. A kb. 3 liter savó két fő részére 30 napra elegendő. A kúrát évente legalább egy alkalommal szükséges elvégezni.

4. Gyógynövények:
A legfontosabb gyógynövények a szívinfarktus megelőzésében galagonyavirág, galagonyatermés, a szúrós gyöngyajak, a további gyógynövények melyeket lehet alkalmazni az előbbiekkel együtt, de ezek az előzőek hatását fokozzák, mint például a ánizs, cickafarkfő, a citromfő, a kömény, a macskagyökér, orvosi zsálya, csipkebogyó, borsmenta. A galagonyavirág tágítja a szív koszorúereit, és ezzel javítja a szívizom oxigénnel és energiával való ellátását. A galagonya hatóanyagai lassítják a szapora szívverést és jelentősen javítják a vér cirkulációját. A gyógynövény teákat fogyasztani negyed évente két hét időtartamra érdemes, így évente négyszer kéthéten át támogatva van a szív munkája a fenti gyógynövények által. Továbbá a szőlőmagkivonat igen hatékony antioxidáns flavonoidokat tartalmaz, mely alkalmazása a szívizom munkáját is segíti.

5. Vitaminok, ásványi anyagok:
A folsav csökkenti a magasabb homocisztein (aminósavszármazék) szintjét, amit az érelmeszesedés kockázati tényezői között tartanak számon. A homocisztein szintjét a folsav mellett a B6 -és B12-vitamin is mérsékelheti, a B6-vitamin ezenkívül az érfalak rugalmasságát is biztosítja.
Az E-vitamin a plakk-képződés első lépését, az LDL koleszterin oxidációját
akadályozza meg. Napi adagja 250 mg.
A C-vitamin az E-vitamin újraképződését segíti elő, és a verőér-falak rugalmasságának megőrzésében játszik szerepet. Napi adagja 500 mg.
A Magnézium az egészséges szívmőködést segíti elő. Napi adagja 400 mg.
6. Masszázs:
- reflexológia területén: a terápiát évente legalább két alkalommal kéthéten
keresztül szükséges végezni az év folyamán egyenlően elosztva (például
januárban és júliusban két-két hetet). A szív zóna a bal talpon található a
harmadik lábujj hosszanti vonalán, ha a vonalat a lábujj tövétől négy egyenlő
részre osztjuk a sarokig, akkor a lábujj tövétől az első negyednél van.
Masszírozni gyengéden a hüvelykujjal a szív irányába egy alkalommal 1,5
percig szabad.
- akupresszúra területén: megelőzésként naponta 2-3 perces masszírozással
sokat segíthetünk a szív munkájában. Ezt a gyakorlatsort könnyen véghez
vihetjük, mert a kezünkön a pontok könnyen megtalálhatók. A szív meridián vonalon sz7, sz8 pontot és szívburok meridián szb6, szb7 pontot ajánlott.
A sz7 pont megtalálható a csuklóredő kisujj felöli oldalán, a kéztőcsont belső oldalánál lévő bemélyedésben.
A sz8 pont megtalálható a behajlított kisujj hegye alatt a tenyérben.
A szb6 pont megtalálható az alkar tenyér felöli oldalon három ujjnyira a csuklóredőtől felfelé, a két ín közötti középvonalon.
A szb7 a szívburok 6 pont alatt, a tenyér felé, a középvonalon, a csuklóredő közepén van. A gyakorlatokat mindkét kézen végezzük.
Masszírozás technika: a pontokat a hüvelykujjal 10 másodpercig gyengéden és befelé nyomjuk.

7. Jóga gyakorlatok rendszeresen végzése szintén nagymértékben befolyásolja a
szív egészséges állapotának megőrzését. A szívünk egészséges mőködését más
szervek mőködése is befolyásolja, mint például a vesék, pajzsmirigy, érrendszer állapota, ezért az egész szervezet mőködésének jobbá tételére kell törekedni. A rendszeres jóga gyakorlatokkal jó eredményt érhetük el, főként a koszorúér elégtelenségből származó szívpanaszok orvoslásában. Ilyen gyakorlatok például a félgyertya, gyertya, nyúlpóz, fejenállás, hasbeszívás, stb. A jóga gyakorlatok során fontos továbbá a légző gyakorlatok rendszeres végzése. Ilyen például a mélylégzés, mely során általános nyugalom alakul ki, és lecsökken a pulzus szám. A légző gyakorlatokkal növelhető a tüdő vitálkapacitása, illetve keringést serkentő nyomásváltozások jönnek létre. A jóga gyakorlatokat naponta 15 percen keresztül, a légző gyakorlatokat naponta kétszer 5 percen át végezhetők.

8. Relaxáció meditáció: hetente több alkalommal, de érdemes lenne naponta
végezni rövid időtartamra kb. 10-15perc.
Nyugodt körülmények között elcsendesedve képzeljük el, gondolatban, hogy, a
szívünk jó állapotban van, egészséges és jól mőködik. Érdemes előzetesen, de inkább szükséges legalább egy alapfokú autógén tréning, vagy agykontroll tanfolyamot elsajátítani és az ott szerzett tudás alapján végezni a gyakorlatokat. Fontos a napi többlet stressz közömbösítése, oldása, mely a szív és egyéb szervek munkáját idővel megnehezíti, megterheli, vagy megbetegíti.
A szeretet gyakorlása. A mai világban túl sok az agresszió, a félelem, a múlton való rágódás, a győlölet, az el nem fogadás, a túlzott ragaszkodás, melyek óriási lelki terhet, stresszt rónak ránk és idővel ezek a terhek megnyilvánulnak testi formában mint betegség. A relaxáció alkalmával naponta néhány percet foglalkozzunk, avval, hogy elfogadjuk Önmagunkat és a körülöttünk lévő világot, épp úgy az embertársainkat, mint a természetet. Meg kell, bocsátunk minden múltbéli tettünket és mindenki más tettét. Engedjük el magunkból a haragot, és minden túlzott ragaszkodásunkat az emberek és a dolgok iránt. Továbbá engedjük el a múltat a jövőt, helyette a jelenben éljünk, és most végezzük a dolgunkat a legjobb tudásunk és szorgalmunk és a jóindulatunk szerint. Ha ezt naponta gyakoroljuk egy idő után nagyon sok feleslegesen elpazarolt energia fog felszabadulni bennünk, amit egészségünk fenntartására tudunk majd fordítani.
A szívünk munkája szempontjából ezek a fontos dolgok manapság a háttérbe szorulnak és megfeledkezünk jelentőségükről. Tudjuk, hogy a szeretet a szívben lakozik, tehát a szeretetet gyakoroljuk mindig.

9. Homeopátia alkalmazása: A szívinfarktus primer prevencióját még a
tünetmentes időszakban érdemes elkezdeni. A szekunder prevenció azokat célozza, akiknek már volt kardiovaszkuláris //szívérrendszeri/ megbetegedése, s egy második esemény szempontjából fokozottan veszélyeztettek. A homeopátia több szinten is tud segíteni a betegség kialakulásának megelőzésében és kezelésében. Így az alkati kezeléssel harmonizálni lehet a szervezet mőködését, mozgósítani lehet a saját öngyógyító erőket. Másik lehetséges kezelés, mely erősíti az immunrendszert.
Például megelőzésre alkalmazható:
Az arnica 9 ch készítmény, mely rendszeres szedése mellett szíverősítő, szívkoszorúér tágító és vérnyomáscsökkentő hatása van, a kapillárisok szintjén hat, vérzéscsökkentő, gyulladáscsökkentő hatású..
Az arsenicum album 9 ch készítmény a zsírsavszint rendellenességek, a szorongás, és kimerültség esetén alkalmazhatók.
Az arsenicum iodatum 9 ch készítmény javasolható az érelmeszesedés megelőzésére.
A secale cornutum 9-15 ch készítmény az arteriolákra /ütőér/, simaizmokra hat. Végtagzsibbadások, görcsök, agyérgörcs /stroke/ esetén javasolt.
A baryta carbonica 15 ch készítmény az idős betegeknél gyakran használt szer, mely a lassú, memória zavarokkal küszködőknek ajánlott.

10. Pihenés a szív egészséges mőködéséhez nélkülözhetetlen. Általános érvényőek a megállapítások, de szív korai megállásának megelőzésében is nagy szerepet játszanak. Tehát a napi fáradalmakat pihenéssel, alvással tudjuk ellensúlyozni. A felnőtt ember legalább napi 6-8 órát pihenéssel, alvással töltsön. Fontos, hogy az alvás első két órája még éjfél előtt legyen, a szív és a belső-elválasztású mirigyek szempontjából. Az alvás legyen nyugodt, a mai rohanó életvitel persze ez ellen dolgozik, mégis ne az altató- nyugtató tablettákkal oldjuk meg az alvás lehetőségét. Van rá jobb módszer is mégpedig, kipróbált hatékony jelrendszer. A helyiség ahol alszunk legyen jól szellőztetett, nem túlfőtött, ha lehetséges ne legyen benne elektromos berendezés, he ez nem valósítható meg legalább húzzunk ki minden villamos dugót az aljzatból. A napi pihenés mellet évente legalább nyáron két-három hetet pihenjünk távol a munkától, az otthontól. Ezen kívül a téli hónapokban is legalább egy hetet töltsünk pihenéssel, hasonló feltételekkel mint nyáron de máshol.

A fentiekből valósítsunk meg az életünkben minél többet, ideális esetben mindet, hogy szívünk, minél hosszabb távon maradjon egészséges, és erős.
A szív megelőző karbantartását a szervezet egységében kell tekinteni és a többi szerv karbantartásával összehangoltan szükséges végezni. Továbbá a szervezet méregtelenítésére is figyelemmel kell lenni, mely szintén javít a szív jó mőködésén.

Budapest, 2002. július
Margaret Ashwel, Liz Bussel:
Vitaminok, gyógynövények,
ásványi anyagok.
Dr. Nagy Géza :Betegségek gyógyí-
tása gyógynövényekkel.

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 4.8   (17 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
7 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Crowley levelezése 4.

Köszönöm levelét. Nem találtam meg az O.T.O. gépelt kéziratát, és az is eszembe jutott, hogy előbb talán megvárnám a válaszait. Ha fontos papírokat várok postán, legkésőbb 24 óra múlva aggódni és tudakozódni kezdek.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu