AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Crowley levelezése 2.

Erre a kincsre eddig 13499 alkalommal voltak kíváncsiak.


"B" levél, 1943. Április 20.

Cara Soror,
Tégy, mit jónak látsz, ez az egyetlen Törvény.

Nagyon hálás voltam, hogy megkaptam levelét, és sajnálattal hallottam az Önt ért szerencsétlenségről. A késéssel kapcsolatban, azt hiszem, el kell mondjam, hogy az eredeti szabály az Order of A.'. A.'.-n belül az volt, hogy a beavató (introducer) felolvasott a jelentkezőnek egy rövig szövegrészt, majd jó negyed óráig magárahagyta, és mire visszatért, a jelentkezőnek azonnal kellett igennel vagy nemmel válaszolnia. Azonban ha bármennyit is tétovázott, egész életére ki lett tiltva a rendből.

A szabályt később mellőzték, mert úgy gondolták, helyesebb, ha a Munka első fázisaiban segítik az embereket, még akkor is, ha nem bizonyulnak, úgymond, "elsőosztályúnak". Arra azonban fel kell hívnom a figyelmét, hogy előbb vagy utóbb, akár ebben az életében vagy egy másikban, de magától kell tudjon bátorsággal szembenézni az ismeretlennel, valamint gyors és visszavonhatatlan döntéseket hozni anélkül, hogy azon döntéseinek árát vizsgálná.

Úgy gondolom, mindent összevetve rossz ötlet, hogy "pszichológiai, morális, és mővészi problémák" miatt aggódjék. Semmibe sem érdemes anélkül belevágni, hogy az ember bele ne lásson az igazság egyszerőségébe. Az aggodalom nem más, mint egyfajta morális méreg. Mi haszna van nőnek lenni, ha nem használja intuícióját, egy olyan ösztönt, mely képessé teszi arra, hogy megkülönböztesse a hamistól az igazatő

Tudatállapotából arra következtetek, hogy a múltban olyan emberek befolyása alatt volt, akik állandóan csak beszéltek a dolgokról, és valójában sosem csináltak semmit. Vitatkoztak mindenféle homályos filozófiai dologról, ami teljesen rendben van, azonban mikor kielemzi, amit írt, meg fogja érteni, hogy a sok üres beszéd csak kibújás bármely komoly munka elvégzése alól.

Ezt éreztem, mikor az Ön következő mondatát olvastam: "Nem tudom, hogy szeretnék-e egy nagyobb volumenő konfliktusba kerülni. Békére van szükségem". Szerencsére a következő mondattal fel is menti magát: "Valódi békére, mely élő, és nem stagnál". Az élet egésze konfliktus, harc. Minden rész beszippantott levegő győzelem az Univerzum egészének harcában. Nem élhet békében az adott körülmények tökéletes elsajítása nélkül, és úgy érzem, Ön ezt érti az alatt, hogy "élő, és nem stagnál".

A békére vágyás első következménye az, hogy az ember rátapos az örvénylő gondolatok tengerére azzal, hogy azt mondja: "A béke mozdulatlan". Abban a pillanatban, mikor megértette, mit is jelent ez a gondolat, azt, hogy ez az ellenség fegyvere, amelyet azzal a céllal hozott létre, hogy megakadályozza a Nagy Munka elvégzését, abban a pillanatban, mikor minden effajta meggondolást nyomatékosan elutasít és megkérdezi: "Mit kell tennemő" és mikor felfedezi erre a kérdésére a választ, és elkötelezi magát mellette, megszakítást nem engedve, akkor jön majd rá, hogy az élő béke sokkal inkább dinamikus és nem statikus állapot. Úgy látom, Ön ezt már megértette. A témáról egyébként sokat olvashat a Little essays toward truth c. illetve a The Vision and the voice c. könyvekből.

Utóirata mosolygásra késztetett. Amit írt, nem túl jó reklám azoknak az embereknek, akikkel régen kapcsolatban volt. Álláspontom egész egyszerő. Annak idején engedelmeskedtem annak a parancsnak, mely így szólt: "Vásárolj egy tökéletesen fekete tyúkot, alkudozás nélkül". Az örökségemből több, mint százezer fontot költöttem erre a munkára, és ha ezerszer ennyi pénzem lenne ma, ugyanarra fordítanám. Az ember csak akkor érheti el a teljes szabadságot a Korongoknak e Síkján, ha teljesen hidegen hagyja, két és fél pennyvel többet vagy négy és fél pennyvel kevesebbet fizet.

A világ összes, de legalábbis majdnem mindegyik Rendje egyetért abban, hogy a tagoknak szegénységi fogadalmat kelljen tenniük. Egy buddhista bikkhu például összesen kilenc tárgyat birtokolhat: a három talárját, imádkozó tálját, egy legyezőt, fogkefét, és így tovább. A hindu és mohamedán szabályok, valamint a kereszténység legfontosabb szerzetesrendjeinek szabályai ehhez hasonlóak.

Saját rendünk az egyetlen szót érdemlő kivétel. Ennek oka, hogy a tisztaságot sokkal nehezebb elérni, ha az ember kint él a világban, mint ha egyszerően elvágja magától azt. Sokkal könnyebb technikai tudást szerezni, ha az embert nem korlátozzák ilyen meggondolások. Ezek a szabályok akadályozzák az egyénnek a világnak való segítését. A legnagyobb veszélyek a teljes visszavonulással járnak. Saját véleményem az, hogy saját természet-ideálunk sokkal teljesebb.

Amikor már kiderített valamit előző életeiről, tisztán és könnyedén fogja ezt felfogni.


Love is the law, love under will.
Felebaráti szeretetben,
666

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ezt az írást még senki nem értékelte, légy te az első
Klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
2 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Büntetés és jutalmazás

Buddha, aki Jézus mellett Péter Apostol volt, és 1870 óta, mint Névtelen Szellem segíti az emberiséget, az ő szellemi közlése alapján készült ez az írás.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu