AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

Halott nevek könyve V.

Erre a kincsre eddig 7982 alkalommal voltak kíváncsiak.


OCR Document

Az ősök imádatának nyomai a történelemben.

 

."Atkozzák meg azt, akik a f1appalt átkozzák, akik bátrak felingerelni a Leviathánt." JOB 3,8 (Károli Gáspár)

S.H. Hooke tesz említést Leviathánról, mint oamat hé­ber megfelelőjéről (Közép-Kelet Mitológiája). Rávilágít arra a tényre, hogy igenis létezett a tengeri kígyó kultusza, s imádói hívták életre ót. Valóban, a Genesis I ,2-ben talál­juk a héber tehom szót, ami mélységet jelent. Ezt a héber szövegek elemzői a oama_ név átalakult, módosult válto­zatának tartják. Pontosan ez az a oamat illetve Leviathan, melvet a NECRONOMICON Cthulhuként - Kutuluként azonosít, dacára annak, hogy mindkét névformát függet­lenül párhuzamba állítva idézik. jelezve ezáltal. hogy Ku­tulu a férfi megfelelője oamatnak, és inkább Absuhoz hasonlítható. Ez a lény minden kultuszban ismert. Mégis, Kínában egy érdekes fordulat tapasztalható. Egyáltalán nem úgy tekintenek rá, mint az emberiség írmagjának kiirtójára, kegyetlen, rosszindulatú szörnyre, hanem tisz­telik. s nem nagyon hallhatunk kínai angyalról vagy szent­ről, aki a Sárkány legyőzésében jeleskedett volna. A feng shui rendszer egy olyan tudomány, ahol a "sárkányener­giát" kell felismerni, ami a föld alatt lüktet, s olyan helye­ken tör fel, mint Franciaországban a Chartres-i katedrális. dZ Angol Glastonbury-i Orom és a mezopotámiai zikkura­tok. A Sárkány mindkét kultúra szerint. legyen az európai vagy kínai. a föld alatt "él". Rettentő erős mágikus lény, a teremtett világ felett való, és kevesek ébreszthetik csak fel álmából. Mindezek ellenére Kínában sohasem jelentke­zett az idegenkedésnek avagy félelemnek bármilyen jele a sárkánnyal szemben; nem úgy, mint Európában és Palesztinában. Mi több, Kínában a hatalom, az akarat, még most is sárkány. Ha a nyugati tradíciót vizsgáljuk meg, azt látjuk: megidézni, tisztelni ezt az erőt maga volt a lényegiesült ellenkezés a napkultuszú egyistenhívő vallá­sokkal. Azon rendszerek, amelyek a Régi Utat járták. gyor­san eltöröltettek a Föld színéről. Az inkvizíció által "bo­szorkányok" -nak nevezett emberek tömeges kivégzése csak egy példa erre, mint ahogy példa a magasztos, de e!ferdített - tehát lényegében céltalan és rigorózus. - cöli­bátus is, amit az Egyház annyira támogat. Mert WIlhelm Reich orgoné-ja (Az orgone egy pszichikai energia, melyet W. Reich, osztrák pszichológus definiált - a ford.) is Levi­athan csakúgy, mint a tantrikus adeptusok Kundalinija, vagy a boszorkányok által fel idézett Wicca - energia. Mind­ig is - de az elmúlt két évezred során különösen - az okkultizrnust, az Ordögi Mágia szertartásaival hozták kap­csolatba, a Tiltott Tanokkal, az Ellennel magával, a Sátánnal...

... a tekergő szent spirálIal, a Caduceus Kígyóval, A Caduceus Bot az Istenek Hírnökének eszköze és jelképe, alakját tekintve egy pálca két egymásba tekeredő kígyóval - a ford.), a galaxisok karjaival és magjaival. Ezek ugyanazt a Leviathánt jelölik, mint a biológusok életkódja, a DNS.

Ismeretlen Internetes forrásból
2005-02-08


Ezt az írást még senki nem értékelte, légy te az első
Klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - ezoterikus parapszichológia
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés
Tarot - spirituális válaszok


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
8 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Meghökkentő esetek

A pszichokinézis különleges képesség, a szellem, a gondolat energiájának hatása a tárgyakra. A pszichokinézissel rendelkező személy tárgyakat mozdít el anélkül, hogy hozzájuk érne. S. Cuelmans európai könyvtárakban és levéltárakban végzett kutatásai során megállapította, hogy a XII.-XIV sz.-ban ez a képesség viszonylag gyakran nyilvánult meg.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu