AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

A Skorpiókról úgy általában

Erre a kincsre eddig 18038 alkalommal voltak kíváncsiak.


Először is szeretném az összes Skorpiót megnyugtatni, általában ez az a jegy, amit leginkább félreért a hagyományos asztrológia.

A Skorpió, a Plútó, és a 8-dik ház:

A legmelyebb érzelmekkel függ össze, az érzelmi és pszichológiai motivációk korrelációja. A házasság a teljes elkötelezettség (nem a 7-dik ház a házasság, a 7-dik ház a kapcsolatok háza, és nem a teljes elkötelezettségé, ha az volna, akkor mindenkivel, akivel csak bármiféle kapcsolatunk van házasságot, kötnénk :-)). Intenzitás jellemző erre a három szimbólumra, mégpedig sokkal mélyebb, mint ahogy azt általában értik. A Plútó egyébként a Lélek szimbóluma, és minden öntudatlan motiváció és kívánság, ami a lelkünkből, a mély tudattalanból irányit minket, azzal a Plútó korrelál. A másik fontos dolog ezzel a három szimbólummal, nemcsak érzelmi mélységet és intenzitást szimbolizál, hanem FÉLELMEKET is. Mivel a legfőbb bizalom is ezekben a jelképekben van, a bizalommal való visszaélés is. Tehát a Skorpió azért zárkózott, mert elmúlt életekben megtapasztalta, azt hogy milyen is az, amikor a lába alól a szőnyeg, hogy úgy mondjam ki lett húzva. Óriási csalódások és veszteségek a tudattalanban, és az ebből a tapasztalatból adódó bizalmatlanság, aminek az öntudatlan félelem a becsapódástól az oka. Skorpió Ascendens tipikusan olyan valaki, aki önkéntelenül állandóan egy belső módon pszichológiailag mintegy vizsgálja a környezetét. Van egyfajta hatodik érzéke a veszélyre. Ez pontosan azért történik, mert a múlt tudattalan emlékei figyelmeztetik erre a veszélyre, és önkéntelen próbálja elkerülni a bizalmával való visszaélést ebben az életben. Egyúttal olyanfajta valakit jelent, aki egyáltalán nem felszínes, és sokkal inkább a dolgok mélysége érdekli, mint üres fecsegés például.

Az Ascendens az, ahogyan önkéntelenül megnyilvánulunk. A Skorpió Ascendens ember nem tudja magáról, hogy ő intenzív. Csak mások látják, érzékelik őt intenzívnek, és ő nem is érti hogy miért :-) ő csak olyan, amilyen természetes módon. Minden Ascendens jegy így mőködik, önkéntelen, mindenféle szándék vagy gondolat nélkül vagyunk olyanok, amilyen a jegy az Ascendensünkön.

A napról.

A Nap nem a lélek (amint mondtam az a Plútó), a nap az a gyújtópont, amiképpen az egész horoszkópban jelzett energiák megvalósulnak egyfajta egységes módon. Ahogyan a nagyító összegyőjti a sugarakat egy pontra, ugyanígy a nap jegy az, aminek a fókuszán át az az egész komplex világ, ami mi vagyunk, az megnyilvánul kifelé a világ felé. Az integritásunk funkciója. Ahogyan mindazt megvalósítjuk, kreatív módon a világ felé (kifelé áradó energia) kifejezzük. A Skorpióban lévő bármely bolygó nem csak a nap, egy nagyon mély és önkéntelen pszichológiai hajlamot jelent, hogy ez hogy nyilvánul meg az természetesen, attól függ, hogy milyen az adott egyén tudatossági szintje. De ennek aranyában ez MINDIG OTT VAN. Egy Skorpió soha nem elégszik meg egy felszínes válasszal a maga területén. Akarja látni a LÉNYEGET. A mélyére próbál hatolni annak, ami éppen fontos a számára. Legyen az egy gondolat, egy téma, egy ismeret, egy tudás, egy munka, vagy egy másik ember. Ha a Skorpió jegye vagy a 8-dik ház jelentős a horoszkópunkban, az tipikusan korrelál egy olyan valakihez, akinek a tekintete mélyebben néz belénk, mint megszoktuk. A lélek benne erősen tükröződik, a szemen át, és a másik embernek önkéntelen a lényegébe - a lelkébe néz. Ez nem tudatos, önkéntelen. Ez viszont más emberekben bizonytalanság érzetet, sőt félelmet is kelthet, mert nem szokták meg, hogy ilyen mélyen tekintsenek beléjük. A Skorpió-tekintet a lelket érinti meg, oda néz önkéntelen, vizsgálva vajon honnan jön a másik ember, mik a valódi motivációi a felszín mögött, vajon veszélyt jelent-e valami módon rámő Ez az, amiért sokan félelmetesnek hiszik a Skorpiót. Minden csak akkor félelmetes, ha alantas motiváció van mögötte. Ez nem attól függ természetesen, hogy milyen jegyőek vagyunk, ez tudatos választás kérdése.

A Skorpióval hozható összefüggésbe a pszichológia tudománya (lélektan!) és nem véletlenül. A Skorpiók született, spontán pszichológusok :-) A Skorpió, a Plútó és a 8-dik ház alapvető kérdése MIÉRTő Vagyis a dolgok mögé nézés, a valódi okok, és okozatok feltárása vezérli. Remélem mindez, segít egy kicsit eloszlatni a félreértésekető

Szeretettel és Fénnyel
Lia Breznay

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 5   (4 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg csak te
nézegeted az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
A Föld élete

Az ember megjelenése előtt a Földön gazdag állat és növény világ létezett, és amikor az élet feltételei alkalmassá váltak, akkor jött el a pillanat, hogy az emberek Istentől nyert impulzus alapján egyszerre anyagszerő testet formáltak, és ezekbe a testekbe kerültek a távoli világból érkező segítő szellemek.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu