AsztrálFény nyitóoldal
hirdetés
-Új AsztrálFény oldal
Kincsesbánya - ezotérikus írások Kincsesbánya
Az AsztrálFény - ezotérikus parapszichológia oldalaihoz
kapcsolódó írások, olvasmányok, kivonatok,
jegyzetek, képek, stb.


Vissza a  témakörhöz

A Plútó és a Lélek evolúciós útja II.

Erre a kincsre eddig 14575 alkalommal voltak kíváncsiak.


A Plútó a Lélekkel és az evolúcióval korrelál. Mi is a Lélekő A legtöbb spirituális, metafizikai és vallási tanítás szerint (a Bahagavad-Gitától a Bibliáig) a Lélek egy ELIDEGENITHETETLEN ES ELPUSZTITHATATLAN TUDATTARTALOM amelynek saját individualitása és azonossága van amely sértetlen marad életről életre.
Minden egyes életben a Lélek megnyilvánít egy személyiséget amelynek szubjektív tudattartalma van: tudatos és tudattalan. A Szaturnusz meghatározza a határait a tudatos tudatnak - mindazt amivel tudatosan tisztában vagyunk - az Uránusz jelzi az individuális tudattalant és tudatalattit, Neptunusz a kollektív tudattalant, míg a Plútó a Lelket magát.
Minden személyiségnek amelyben a Lélek megnyilvánul, életről életre kell legyen egy egója (Hold) amin át a Lélek megteremti a saját önképét. Ez a belső önkép (Hold) hasonló a lencséhez a film projektoron. A lencse nélkül nem lenne semmi a vetítővásznon hiába van meg minden egyéb a filmhez.
Minden egyes, a Lélek által teremtett személyiségnek van egy saját belső természete, és egy ezzel járó különleges egyedi orientációja amelyen át tapasztalja a maga speciális módján az életet. Minden létrehozott személyiség közvetlen következménye a Lélekben lévő evolúciós igénynek. Más szóval minden létrehozott személyiség a Lélek evolúciós szükségletének felel meg, mert az adott életben azon a módon kell tapasztalnia az életet hogy saját fejlődését folytassa. Minden létrehozott személyiség szervesen kapcsolódik a Lélek előző életeinek karmikus és evolúciós történetével, és közvetlen következménye ennek a folyamatnak.
A Lélekben egyszerre létezik kétfajta vágy, vagy alapkívánság. Az egyik vágy hogy önmagát szeparáltan különálló létezőként élje meg. Más szóval hogy szeparálódjon attól ami teremtette a Lelket. A másik vágy ami ezzel egyszerre létezik az pedig a vágy hogy egyesüljön a Teremtés Forrásával, azzal ami teremtette. Ez a két egymással ellentétes vágy indukálja, sarkallja és mozgatja az individuális és kollektív evolúciót.
A vágy az a meghatározó erő amely kialakítja minden ember valóságnak megélt szubjektív realitását. Buddha erre jött rá megvilágosodása idején a bodhi fa alatt az emberi szenvedésen, fájdalmon és szerencsétlenségen meditálva.
Ezzel kapcsolatban érdekes megfigyelni a planetáris összefüggéseket és szimbólumokat:. Plútó maga egy kettős planetáris rendszer: a Plútó
holdja a Charon igazából maga is bolygó. Fele a Plútó méretének, és a távolsága mindössze a huszadrésze a Föld és a Hold távolságának.
Úgy tőnik a kettős vágy princípiuma perfektül szimbolizálva van ebben a szoros kettős bolygórendszerben.
E kettős vágy belső egymásrahatása határozza meg hogy mi az amiről úgy gondoljuk hogy arra szükségünk van életünkben. Amiről úgy hisszük, úgy gondoljuk hogy szükséges a számunkra, az meghatározza döntéseinket és választásainkat. Belső döntéseink, választásaink pedig meghatározzák cselekedeteinket. Cselekedeteink, akcióink meghatározzák a realitást amelyet életkent, valóságként tapasztalunk. Cselekedeteink, akcióink valamilyen reakciót szülnek, ami aztán újabb akcióhoz vezet. Nagyon leegyszerősítve a dolgot ez az a folyamat amelyet Karmának hívunk - amint vetünk úgy aratunk.
A Lélekben lévő kettős vágy egy alapvető dualitáshoz vezet, és ez az alapvető dualitás az oka hogy az individuális éppúgy mint a kollektív evolúció egy nagyon - nagyon hosszú folyamat, számtalan életen keresztül történik.
A Lélek evolúciójának végső célja a szeparációs vágyak levetkőzése, mintegy "kinövése". Ahogy ezek a szeparációs vágyak eltőnnek a Lélek vágya az egyesülésre a Forrással amiből ered egyre erősebb és meghatározóbb lesz. A mőködése ennek a belső dualitásnak nagyon könnyen megfigyelhető:
Igaz-e az hogy az életünkben mindnyájan a legkülönbözőbb szeparációs vágyakat nyilvánítjuk meg, például vágyunk egy új dologra legyen az egy új autó, egy új lakás, vagy vágyunk egy új szeretőre, egy új tudásra, új élményre, stb stb. őőő
És igaz-e az is, hogy idővel bármi is volt az amire épp vágytunk és bármennyire betöltötte is először életünket amikor megszereztük és új volt -- az öröm és az elégedettség helyén idővel egy üresség jelenik meg, aminek bizonyítéka az hogy aztán később előbb utóbb valami másra vágyunkő
Kiderül az hogy vágyunk tárgya akármi is volt az, valamit nem tud teljesen betölteni: ha be tudná akkor nem vágynánk egyébre. Mindez mutatja azt a tényt hogy mélyen bent a tudatban (Lélekben) felmerül a felismerés: ETTőL VALAMI TÖBB IS VAN!
Ennek a tudattalan belső érzésnek hogy "ettől valami több is van" a következménye az hogy egyre ujabb és újabb szeparizációs vágyak lépnek fel, egyre újabb és újabb helyen próbáljuk keresni hogy mi is az a "több" aminek ekhója a Lélek mélyéből rezeg, és amit aztán legtöbbször betöltünk egy következő vággyal, és elfoglaljuk magunkat az annak eléréséhez szükséges akciókkal. S aztán mikor megszereztük, egy darabig megint jön az öröm, a betöltődés érzete.....csak azért hogy idővel újra átadja helyét annak a jól ismert hiánynak amitől öntudatlanul menekülünk: hogy valami még mindig hiányzik valami több is van ettől....
Ezeken a végtelennek tőnő folyamatokon át (megannyi életen keresztül) a tudat a Lélek szinte belefárad ebbe a kergetőzésbe, és elkezdi elengedni ezeket a vágyakat, elvesztik jelentőségüket. Ahogy ez történik egyre erősebb lesz az a vágy hogy megértse megismerje azt ami teremtette, ahonnét jött amiből lett....
És egy ponton ez a vágy minden egyéb vágynál erősebb lesz, minden más vágy helyét ez az egyetlen vágy tölti be.
Végeredményben ez az evolúciós folyamat az amely olyan a Teremtőben/Istenben Megvilágosodott lényeket produkált mint például Buddha, Jézus, Lao-Cze, Yogananda és még sok igazán nagy spirituális mester. .
"Az emberiség állandóan kutatja, keresi hogy mi is az a "valami más"
ami teljes és el nem múló megelégedést és boldogságot hoz.
. Azon Lelkek számára akik Istent keresték és megtalálták a kutatásnak
immár vége. Isten az a bizonyos "valami más" "
Paramahansa Yogandanda:
Az Emberiség végtelen útkeresése
A Lélekben lévő duál vágyak közül a Forrással való egyesülési vágy az erősebb. Viszont a meglévő kettősség biztosítja a szabad akaratot, és a szabad választást. Ennek a szabad akaratnak és választási lehetőségnek tényét minden spirituális hagyomány tükrözi, a Bibliai is többek között.
A lényeg az mindebben, hogy mindannyian felelősek vagyunk saját evolúciós fejlődésünkért, saját karmánkért, és ennek fényében azért a realitásért amelyben élünk, amit bármikor tapasztalunk mint saját valóságunk, saját életünk. Ugyanígy felelősek vagyunk azért a realitásért azért a valóságért amelyben mindannyian élünk, azért a kollektív valóságért amelyet megosztunk egymással.
"Miért vagyok én ittő"
"Mi az oka hogy itt vagyok, milyen leckéket kell tanulnomőő"
Ezek olyan kérdések amelyeket mindnyájan megkérdezünk néha evolúciós utunkon.
Hogyan lehet megválaszolni ezeket a kérdéseket a horoszkópbólő Hogyan lehet megválaszolni ezeket úgy hogy minden individuális egyén számára használható legyen a válasző Hiszen sokan egyáltalán nem törődnek karmával, vagy Istennel, és nem se nem értik önmagukat egy holisztikus szempontból, se nem kíváncsiak különösebben erre, s mégis azért akarják tudni hogy mit is kéne tenniük egy-egy adott élethelyzetben.
Ahogy Carl Jung mondotta, a tanácsadó szerepe és igazi feladata hogy objektívan értéket adjon a kliens szubjektív realitásának. Akár mint tanácsadó asztrológus, akár csak mint jóbarát a legjobban akkor szolgálhatunk ha megértjük azt a realitást amiben azok akikkel beszélünk vagy akiknek tanácsot adunk élnek. A legfontosabb dolog megérteni azt hogy csak akkor tudunk adni ha azt adjuk amire valakinek a saját realitásában van szüksége - a sajátjában és nem a miénkben!
Ehhez a fajta adáshoz szükség van megfigyelésre, valódi odahallgatásra és odafigyelésre. Ahogyan beszélünk, a nyelvhasználatunk is a másik ember realitásának kell megfeleljen. Vagyis amikor megpróbálunk válaszolni az alapkérdésre: "Miért vagyok én ittő Mik a leckéimő" a tanácsadó meg kell kísérelje hogy megértse azt a realitást amelyet a születési horoszkóp határoz meg.

Ismeretlen Internetes forrásból
2004-01-18


Ennek az írásnak a tetszési indexe: 5   (1 értékelés alapján)
Kérlek értékeld ezt az írást , klikkelj az értékelésednek megfelelő csilllagra,
majd a mehet gombra... köszönöm!

  

Vissza a  témakörhöz


AsztrálFény
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on! Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel.

AsztrálFény
AsztrálFény - Ezoterikus Stúdió
Ügyfélszolgálat, e-mail:info@asztralfeny.hu, telefon: 06-30 820-1008
© 1998 - Minden jog fenntartva!

Az AsztrálFény oldalak az Internet Explorer böngészőre vannak optimalizálva.

hirdetés


 
AsztrálFény nyitó oldal AsztrálFény nyitó oldal

 

Kedves Vendég!

Még nem vagy bejelentkezve.
»»
Bejelentkezés
««

Ha még nem vagy regisztrálva:
»»
Regisztráció
««

Jelenleg rajtad kívül
8 vendég
nézegeti az
AsztrálFény
oldalakat

 
Fent vagyunk a Facebook-on is!
Ha tetszik ez az oldal, oszd meg az ismerőseiddel a Facebook-on!
Ha tetszik ez az oldal
ajáld másoknak is ...

 
Asztrológiai világkorszakok

Bizonyára mindnyájan hallottak a New Age - mozgalomról, vagyis az "Új Korszak"-ról, s hogy agy a harmadik évezred hajnalán beléptünk a Vízöntő asztrológiai világkorszakba. Nem véletlen az állatövi jegyekkel való hasonlóság, bizony ez a fajta beosztás is a Zodiákussal van kapcsolatban. A Kos jegy 0° -át nevezik az asztrológiában Tavaszpontnak.
 
 
Partnerprogram

  Pénz...
   Pénz...
    Pénz...
Partner program
Legyen a
partnerünk!

Keressen pénzt,
a mi segítségünkel!
»klikk...«
info@asztralfeny.hu